Inline batchverwerking en menging

Voordelen

  • Aangepast ontwerp
  • Flexibele opstelling
  • Kostenefficient
  • Korte schoontijd

Vraag:

Een verloren markt voor een productiebedrijf zijn vaak de kleine op maat gemaakte partijen omdat de bestaande productielijnen het meest kosteneffectief zijn voor continue grote runs en de reinigingstijd aanzienlijk is. Winstmarges voor kleine op maat gemaakte partijen aan de andere kant zijn normaal gesproken erg aantrekkelijk. Is een statische mixer de oplossing?

Ontwerp:

Op maat gemaakte batches worden gekenmerkt omdat ze een basisproduct bevatten dat in grote hoeveelheden wordt geproduceerd en specifieke additieven die kunnen worden aangepast. Voorbeelden zijn specifieke smaken, kleuren of additieven voor chemische resistentie.

In principe bestaat de inline batch-verwerkingseenheid uit de volgende onderdelen; hoofdcomponententank, additieftanks, doseerpompen, transportpomp, statische menger en een bedieningspaneel. Dit is een volledig flexibele set-up en zal worden aangepast voor uw toepassing en industrie, en kan worden gebruikt als een batch of als een continu inline-verwerkingssysteem.

Oplossing:

Het hart van de unit is de statische mixer die is ontworpen om een ​​homogeen mengsel te bereiken binnen het werkingsbereik, waar debieten en viscositeiten kunnen veranderen.

Het brein is het bedieningspaneel waar alle functies worden weergegeven en bestuurd, inclusief alle schakelaars, indicatielampjes, interfaces en de PLC. Pompen worden geselecteerd op basis van de toepassing; de eisen in het voedsel zijn verschillend van de chemische industrie.

Andere componenten zoals de tanks, niveau- en flowsensoren worden ook geselecteerd op basis van de applicatie-eisen. Volledig ommantelde tanks met een eigen onafhankelijk warmwatersysteem en eenvoudige CIP-modellen zijn optioneel.

Deze inline batchverwerkingseenheid maakt het bedrijven mogelijk om een ​​nieuwe markt te betreden die nog nooit eerder mogelijk was.

Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling 

Start typing and press Enter to search

CASESTUDIESCASESTUDIES