Statische Mengers

Statische mengers en warmtewisselaars worden voor een groot aantal verschillende toepassingen gebruikt inclusief mengen, warmteoverdracht en dispergeren.
Als gevolg van de talrijke unieke vernieuwingen zijn onze producten vooral geschikt voor hygiënische processen waarbij ter plekke moet worden gereinigd (CIP; cleaning in place) en met grote verschillen in temperatuur en viscositeit.

Toepassingen

  • Algemene chemische stoffen – agrarische chemische stoffen, verf, specie.
  • Polymeren – polyester, nylon, ethyleen, siliconen,
    kleefstoffen, dichtingsmiddelen.
  • Voedsel en drank – sausjes, chocolade, zuivelproducten, slasaus, siroop.
  • Energie – petrochemische producten, stookolie
  • Pulp en papier – Kraft zeep, zwart slib, olie.
  • Afvalwaterbehandeling

Statische mengers
– uit voorraad leverbaar

De meest populaire formaten statische mengers van roestvrij staal of polypropyleen zijn op korte termijn uit voorraad leverbaar.

STATISCHE MENGER

Principe van werking

De stroom door het element van de statische menger wordt in twee aparte stromen opgesplitst. Door optimalisatie van het profiel wordt een gelijke radiale en axiale stroom veroorzaakt. Door de afstand tussen de spiralen gaat de vloeistof draaien waardoor deze van buiten naar binnen gaat en omgekeerd. Door het verschil in snelheid dat daardoor ontstaat wordt een scheerwerking tussen de vloeistoffen veroorzaakt.

ELEMENT VAN STATISCHE MENGER

Na één rotatie van het mengelement vindt een tweede omleiding plaats en treedt er tegelijkertijd een omgekeerde rotatie in het volgende mengelement op. Naarmate het aantal stromen of lagen toeneemt, neemt ook de dikte daarvan toe. Na slechts 20 rotaties in een statische menger van 50 mm wordt op moleculair niveau gemengd. Met 20 omleidingen van de vloeistof worden 220 aparte lagen veroorzaakt, elk 0,05 micron dik.

Statische mengers en warmtewisselaars – producten op maat

CAD KUNNEN

Via CAD kunnen statische mengers en warmtewisselaars op maat worden ontworpen
en vervaardigd om te voldoen aan specifieke procesvereisten.

Al onze nieuwe producten worden ontworpen met behulp van de meest geavanceerde CAD 3D modelleringssystemen door ons team van ervaren toepassings – en CAD-ontwerptechnici.

Warmtewisselaars

De geavanceerd verbindingstechnologie tussen de procesbuis en de mengelementen op Euromixers-Primix warmtewisselaars resulteert in een warmteoverdracht die gelijk is aan die van het basismateriaal van de procesbuis en mengelementen. Elk spiraalvormig mengelement doet als extra warmteoverdrachtgebied dienst, wat een verbetering van de warmteoverdracht van 20 tot 100% tot gevolg heeft in vergelijking met gebruikelijke warmtewisselaars.

Betrouwbaarheid en prestaties

Vergeleken met andere soorten warmtewisselaars hebben de Euromixers-Primix statische mengers aanzienlijke voordelen doordat het temperatuursverschil over de doorsnee van de procesbuizen wordt gereduceerd. Dit heeft een gelijkmatige productkwaliteit tot gevolg en een groter aantal mogelijke toepassingen met procesmiddelen met hogere viscositeit.

Warmtewisselaar

De grotere betrouwbaarheid van statische mengers en warmtewisselaars is van onschatbare waarde gebleken in een aantal cruciale toepassingen in de chemische, petrochemische, farmaceutische en voedingsindustrieën.

WARMTEWISSELAAR
STATISCHE CONTINUMENGER
ONBEWEEGLIJKE MENGER
STATISCH MENGSYSTEEM
STATISCHE MENGER OP MAAT

Aanvragen / Bestellen

Neemt u alstublieft contact op met ons technische verkoopteam dat u graag helpt.

bernardcallens@dta-industrial.be

Tel: 0032 (0) 56 73 56 80

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Start typing and press Enter to search