IBC – en Vatvloeistofmengstations

IBC-mengstations

IBC-mengstations voor kunststof of roestvrij staal IBC’s zijn een kosteneffectieve oplossing om te zorgen voor een consistente productkwaliteit op het moment van gebruik. Geleidingsrails positioneren de IBC, en de menger wordt omhoog en omlaag gebracht in de IBC middels een elektrische aandrijving met drukknop. IBC-vloeistofmengstations worden geleverd met een besturingspaneel en veiligheidsvergrendelingen.

Standaard IBC-mengstations kunnen worden aangepast om te worden geïntegreerd met systemen op locatie, waaronder pompen, kleppen, weeg- en meetinstrumenten en bedieningselementen om te voldoen aan specifieke locatievereisten.

Het mengstation hiernaast getoond bevindt zich op een platform zodat pompen en kleppen onder de IBC’s kunnen worden geïnstalleerd voor eenvoudig onderhoud. De menger wordt omhoog en omlaag gebracht met een elektrische aandrijving met drukknopbediening.

Mengstations voor gebruik in een gevaarlijk gebied (ATEX-gecertificeerd) kunnen worden geleverd met elektrische of pneumatische motoren en een met de hand bediende lier om de menger omhoog en omlaag te brengen. De installatie hiernaast omvatte ook door de klant geleverde rookafzuiginstallaties.

Opties – Standaard bevochtigde delen zijn 316 roestvrij staal. Polypropyleen of PVDF zijn ook beschikbaar. Multifunctionele mengstations zijn geschikt voor vaten van 210 liter of standaard IBC’s. Spatschermen voor de IBC-opening om vervuiling of spatten te voorkomen.

Vatmengstation

Vaste of mobiele vatvloeistofmengstations zijn ontworpen voor gebruik met 45 gallon (210 liter) staal of kunststof vaten en kunnen worden aangepast om een vatpomp of een trechter te omvatten voor het aanbrengen van toevoegingen aan het product terwijl de menger werkt. De menger wordt omhoog en omlaag gebracht in het vat met een elektrische aandrijving met drukknopbediening.

Verschillende mengertypen en impellerconfiguraties en mengkoppen zijn beschikbaar voor uiteenlopende procesbehoeften, van hoogrendements E-300-impellers tot spiraalvormige impellers voor viskeuze materialen of High Shear-rotor-statorwerkkoppen om de optimale oplossingen te bieden voor een breed scala aan toepassingen.

Standaardopties zijn onder meer: elektrische 400 v 3 fase of 240 v 1 fase of pneumatische aandrijving, voorziening voor het monteren van een vatpomp inclusief elektriciteitsaansluiting, elektronische variabele snelheid met een digitaal display op het bedieningspaneel, poedertrechter of vloeistofinlaten.

MENGERBEDIENINGSPANEEL
HIGH SHEAR-MENGSTATION
HIGH SHEAR VERPLAATSBARE STANDAARD
LUCHT / PNEUMATISCHE MENGER EN STANDAARD

Aanvragen / Bestellen

Neemt u alstublieft contact op met ons technische verkoopteam dat u graag helpt.

bernardcallens@dta-industrial.be

Tel: 0032 (0) 56 73 56 80

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Start typing and press Enter to search