Heavy Duty Tankmengers

Het Euromixers assortiment van Heavy Duty industriële vloeistofmengers met boveninvoer bieden een robuuste, betrouwbare en kosteneffectieve oplossing voor een breed scala aan meng- en roertoepassingen. Mengervermogen-assnelheid en impellertype worden vakkundig geconfigureerd door onze applicatietechnici voor iedere toepassing om een optimale werking te garanderen.

INDUSTRIËLE VLOEISTOFMENGER

Eigenschappen Omvatten:

  • Veelzijdig modulair ontwerp voor tanks met open of gesloten bovenzijde.
  • Compact, robuust ontwerp.
  • SF 1.50 minimale servicefactor voor langdurig en probleemloos gebruik.
  • Hoog rendement tandwielaandrijvingen met schuine vertanding in combinatie
    met IE3-energiezuinige elektromotoren.
  • Geslepen tandwielen voor efficiëntie en laag geluidsniveau.
  • Tandwielkast met holle as voor nauwkeurige uitlijning van de mengeras.

INDUSTRIËLE MENGER VOOR IN BEPERKTE WERKRUIMTEModulair Ontwerp

Het modulaire ontwerp biedt de flexibiliteit om te voldoen aan een verscheidenheid aan opties, waaronder een versnellingsbak met schuin vertande tandwielen voor gebruik in omgevingen met beperkte ruimte. De menger kan worden gemonteerd op steunbalken of een geschikte constructie voor toepassingen in een open tank, of op een voetstuk worden gemonteerd voor gesloten tanks met een pakkingbus of enkele / dubbele mechanische afdichtingen.

Mengeraandrijving

EM-mengertandwielaandrijvingen worden gebouwd op een robuuste, stijve constructie die hoge buigbelastingen mogelijk maakt. De uitgaande as van de mixer wordt ondersteund door zware kegelrollagers met een minimale L10-ontwerplevensduur van 100.000 uur. Tandwielen zijn geslepen voor een laag geluidsniveau en een lange levensduur. De robuuste EM gietijzeren tandwielkast is uitgerust met een dubbele lipafdichting om het smeermiddel voor de versnellingsbak effectief vast te houden onder extreme bedrijfsomstandigheden.

Asontwerp

De mengeras is ontworpen om te functioneren op de laagste, kritische toerental te werken in lucht en is geschikt voor gebruik op alle vloeistofniveaus in de tank, of met een omvormer bij frequenties tot 50 Hz, en om soepel te draaien bij alle snelheden zonder trillingen. Assen kunnen standaard worden geleverd in 304 of 316 roestvrij staal met optionele met kunststof of rubber beklede assen en impellers.

Impellertechnologie

Impellers worden door onze applicatietechnici geselecteerd om aan uw specifieke procesvereisten te voldoen, variërend van E-300 turbulente stromingimpellers die ideaal zijn voor menging, warmteoverdracht en toepassingen voor het suspenderen van vaste stoffen.

E-400 of E-315 impellers zijn een goede keuze wanneer de viscositeit over een breed bereik verandert, waardoor de stroming varieert van turbulente en laminaire stromings- en suspensietoepassingen voor vaste stoffen, tot spiraal en ankers voor meer viskeuze producten.

Open Tanks

De menger kan worden gemonteerd op steunbalken of een geschikte constructie boven de tank. De voorkeursmontagepositie is in het midden van een tank met schotten en verticaal uit het middelpunt voor sommige toepassingen.

Gesloten Tanks

Mixers voor gesloten tanks kunnen worden geleverd met een pakkingbus, enkele of dubbele mechanische afdichtingen om aan de specifieke toepassing te voldoen. Op standaard EM-modellen wordt de aandrijving van de menger verwijderd om de mechanische afdichting te vervangen en dit biedt de meest economische oplossing op kleine aandrijvingen.

MENGER VOOR GESLOTEN TANKS
MENGER MET MECHANISCHE AFDICHTING

HM-modellen – bieden de mogelijkheid om een patroon van de mechanische verzegeling te vervangen zonder de aandrijving te verwijderen en bieden ook een breder scala aan typen afdichtingen.

ENKELE MECHANISCHE AFDICHTING

Enkele mechanische afdichtingen – Een enkelvoudig, drooglopend, mechanisch afdichtingsontwerp vermindert de slijtage van het afdichtingsvlak door de druk van het afdichtingsvlak te verminderen als de procesdruk fluctueert. De afdichtingen hebben zelfsmerende afdichtingsvlakken, en geen uitwendige koeling of smering is vereist.

Het ontwerp en de materiaalselectie voldoen aan de behoeften van de farmaceutische en chemische verwerkende industriën – ze zijn uitstekend geschikt voor mengingstoepassingen met lage belasting en werken onder vacuümomstandigheden. De afdichting kan worden geleverd met een gruisopvang om slijtagedeeltjes op te vangen, waardoor de verontreiniging van procesvloeistof wordt voorkomen.

DUBBEL MECHANISCH AFDICHTINGENPATROON

Patronen voor dubbele mechanische afdichtingen – zijn verkrijgbaar in verschillende materialen om te voldoen aan kritische en veeleisende druk- en temperatuurwaarden.

Aanvragen / Bestellen

Neemt u alstublieft contact op met onze applicatie-technici voor advies over uw aanvraag. Wij helpen u graag verder.

Neemt u alstublieft contact op met ons technische verkoopteam dat u graag helpt.

bernardcallens@dta-industrial.be

Tel: 0032 (0) 56 73 56 80

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Technische Referentiedata

Euromixers heeft een reeks technische referentieartikelen op de website opgenomen die toegankelijk zijn door op de onderstaande links te klikken of via het menu Technische Referenties.

Documenten

Brochure voor zware mengers

De EuroScale-ontwerpprocedure die Euromixers heeft ontwikkeld helpt om mengproblemen op een eenvoudige en kwantificeerbare manier te vertalen naar het vereiste roerniveau.

Relatieve dichtheid is de ratio van de dichtheid van een substantie tot die van een referentiesubstantie.

Informatie over het ontwerp van schotten en het effect van productviscositeit op het schotontwerp.

Controleer het volume van de tank en vul aan.

Viscositeit is een vloeistofeigenschap die de inwendige weerstand van een vloeistof tegen stroming of vervorming omschrijft en is een van de belangrijkste vloeistofeigenschappen waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontwerpen van de menger.

Impellertypes – Verschillende type van commercieel verkrijgbare impellers worden toegepast. De data biedt een algemene omschrijving van de hoofdtypen.

Euromixers roerwerken worden standaard geleverd met 304/316 roestvrijstalen onderdelen die vochtig kunnen worden. Een reeks van plastic / rubberen coatingmaterialen zijn beschikbaar voor gebruik met corrosieve of schurende producten.

Start typing and press Enter to search