In Nieuw

Wie heeft IBC’s uitgevonden

Het concept van de IBC werd in 1993 gepatenteerd door uitvinder Olivier JL D’Hollander uit Limelett, België namens Dow Corning SA. Het werd geïnspireerd door het patent van een “Opklapbaar draadframe met een plastic fles”, gepatenteerd in 1990 door Dwight E. Nicols voor Hoover Group Inc.

Een IBC (Intermediate Bulk Container), IBC-tank of pallettank is een herbruikbare industriële container die is ontworpen voor het transport en de opslag van bulkvloeistoffen.

IBC’s worden in een breed scala van industrieën voor vloeibaar transport en opslag gebruikt, waaronder:

  • Verven en coatings
  • Chemicaliën
  • Geuren
  • Voedingsingrediënten
  • Farmaceutische ingrediënten
  • Wijnen en andere dranken

Naast andere voordelen zijn IBC’s gemakkelijk te hanteren, duurzaam, herbruikbaar, milieuvriendelijk, bieden ze de opslagcapaciteit van vijf standaard vaten en bieden ze de mogelijkheid om materialen efficiënter te vervoeren in minder containers.

IBC VLOEIBAAR TRANSPORT EN OPSLAG

Sommige gebruikers ondervonden echter problemen vanwege de bezinking van het product in transport en opslag. Leveranciers van mengers boden draagbare mengers aan, gemaakt om op een IBC aan te sluiten. Dit had een beperkt effect vanwege de beperkte grootte van de opening en het bereik van de relatieve dichtheid van producten en viscositeiten.

De behoefte aan een speciale IBC-menger die in staat is een reeks producten met verschillende relatieve dichtheid en viscositeit opnieuw te mengen, werd erkend door Euromixers oprichter Howard Stafford en in 2000 werd het bedrijf opgericht. Eén van de eerste ontwikkelde producten was een speciale IBC-menger met een uniek ontwerp van een inklapbare impeller (E-400) geschikt voor het mengen van een breed scala aan producten.

RECENTE BERICHTEN

Start typing and press Enter to search

EGYPTENAREN DE SJADOEF